İLİMİZDE KOOPERATİFÇİLİK GELİŞTİRME VE UYUM EĞİTİM PROGRAMI (KOOP-GEP) EĞİTİMLERİNE BAŞLANDI

19 Kasım 2019

          Yüksek Planlama Kurulu tarafından onaylanıp; 17/10/2012 tarihli Resmi Gazete’ de yayımlanan “Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamında Bakanlığımız sorumluluğunda “Kooperatif Girişimciliği Eğitim Projesi’’ yapılarak uygulamaya konulmuştur. Bakanlığımız koordinasyonunda kooperatiflerle ilgili kurum ve kuruluşlarla yürütülen müşterek çalışmalar sonucunda “Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitim Programı( KOOP- GEP)” hazırlanmış ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce onaylanıp “Yayın Eğitim Programı” bölümünde “Programlar ve FOET Kodları” altında “Muhasebe ve Finansman” alanında yayınlanarak ülkemiz genelinde uygulanmasına başlanmıştır.
         
Yine Cumhurbaşkanlığının Birinci 100 Günlük İcraat Programında yer alan; “Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin artırılması” eyleminin gerçekleştirilmesi amacıyla; 30 Ekim 2018 tarihinde Bakanlığımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ve Tarım ve Orman Bakanlığımız arasında “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirmesi İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır. Bakanlığımız Protokolün Tarafların Yükümlülükleri başlıklı 7/3.Maddesi ile “ b)Kadın Kooperatiflerinin KOOP- GEP ve KOOP- ES sistemlerinde faydalanmasını sağlamak, c) Kadın kooperatif eğitim programının yaygınlaştırarak sürdürebilirliğinin sağlanması” hususlarında yükümlü tutulmuştur. 
           Bu kapsamda İlimizde bulunan Kooperatiflere yönelik Müdürlüğümüz ile Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde eğitimlere başlanılmış ve KOOP-GEP eğitimlerine devam edilmektedir. Bu eğitime en az ilkokul seviyesinde eğitimini tamamlamış, kooperatif yöneticileri, denetçileri, ortakları, kooperatifte çalışan ya da kooperatif kurmayı düşünen kişiler katılabilir.