2023 YILI KOOP-DES BAŞVURULARI 2. DUYURU HK.

21 Temmuz 2023

          İlk uygulama olarak kuruluş, işleyiş ve denetim işlemlerine ait hizmetleri Bakanlığımızca yürütülen, ilgili mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmiş olan, aynı proje kapsamında başka bir kamusal destekten yararlanmayan, ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatif ve üst kuruluşlarının; faaliyet konularına uygun, üretim ve istihdama katkı sağlayacak ve sürdürülebilir nitelikteki projelerinin KOOP-DES kapsamında desteklenmesi uygun görülmüştür. Program kapsamında, 2022 yılında İl Proje Yürütme Birimlerince kontrol edilerek İl Proje Komisyonlarından geçmiş 53 ilde faaliyet gösteren 133 kooperatifin 138 projesi Bakanlığımızca incelenmiş ve projelere Merkez Proje Komisyonu Kararları doğrultusunda hibe desteği verilmesi uygun görülmüştür. 
Bakanlık Makamının 11/07/2023 tarihli Onayı ile 2023 yılı için yine; kuruluş, işleyiş ve denetim işlemlerine ait hizmetleri Bakanlığımızca yürütülen, ilgili mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmiş olan, aynı proje kapsamında başka bir kamusal destekten yararlanmayan, ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatif ve üst kuruluşlarının; faaliyet konularına uygun, üretim ve istihdama katkı sağlayacak ve sürdürülebilir nitelikteki projelerinin bütçe imkanları çerçevesinde ekte bulunan duyuru çerçevesinde KOOP-DES kapsamında desteklenmesi uygun görülmüştür. Başvurular 12 Temmuz 2023 - 14 Ağustos 2023 tarihleri arasında alınacak olup bu tarihten sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Bununla birlikte, 2023 yılı KOOP-DES başvuruları kapsamında İl Müdürlüklerince son iki yıl içerisinde mal ve/veya yatırım malı alımı proje konularından hibe desteği alan kooperatiflerin nitelikli personel istihdam desteği için başvuruları alınabilecektir.
          Ayrıca, İl Müdürlüklerince potansiyel yararlanıcılarla iletişime geçilerek KOOP-DES’in anlatılması, programın verimliliği bakımından önem taşımaktadır. KOOP-DES'e ilişkin faydalı olacak tüm bilgi ve belgeler "https://ticaret.gov.tr/kooperatifcilik/koop-des" adresinde bulunmaktadır. Yine, Programla ilgili sorular "koopdes@ticaret.gov.tr" e-posta adresine iletilebilecektir. 

Başvuru şartları için tıklayınız.