KUYUM TİCARETİ YETKİ BELGESİ

29 Mart 2022

 KUYUM TİCARETİ YETKİ BELGESİ
 
Yetki Belgesi Verilmesinde Aranan Şartlar:
 

  1. Meslek odasına kayıtlı olunması
  2. Gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olunması ve yetki belgesi başvuru tarihi itibarıyla vergi dairesine vadesi geçmiş borcunun bulunmaması
  3. Meslek odası ve vergi kayıtlarındaki iştigal konuları arasında kuyum ticareti faaliyetinin bulunması(Nace Kodu:477701-477705)
  4. Kuyumcunun veya kuyum işletmesinin tam zamanlı çalışan en az bir personelinin ilgili ustalık belgesine veya mesleki yeterlilik belgesine sahip olması
  5. İflas etmemiş veya iflas etmiş olsa bile 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre itibarının yerine gelmiş olması
  6. Kasten işlenen suçlardan dolayı toplam beş yıldan fazla hapis cezasına mahkûm edilmemiş veya devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, milli savunmaya ve devlet sırlarına karşı suçlar ile casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, terörizmin finansmanı, kaçakçılık, haksız mal edinme, kumar oynanması için yer ve imkân sağlama suçlarından hüküm giymemiş veya ticaret ve sanat icrasından hükmen yasaklanmamış olması.
 
      
Sisteme Yüklenecek Belgeler:
  1. Mesleki faaliyet belgesi ( Son üç ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir.)
  2. Ustalık Belgesi veya Mesleki Yeterlilik Belgesi(Ustalık belgesinin çalışana ait olması durumunda çalışana ait SGK Tescil Dökümü ve Hizmet Dökümü de KTBS’ye yüklenmelidir.
  3. Vergi borcu yoktur yazısı.( Dilekçenin Verileceği Kurum/Kuruluş Adı” alanına ilgili kurum bilgilerine (“Gaziantep Valiliği/Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü”) girişi yapılmalıdır. (Son 15 gün içerisinde alınmış olması gerekmektedir.)

Not: Vergi borcu yoktur dilekçesinde “Yazı Talep Nedeni” sekmesi altında 3 adet seçenek bulunmakta olup bunlardan “Diğer” seçeneği seçilmelidir. Aksi takdirde başvuru geçersiz sayılacaktır.
 
 
Başvuru İnternet Adresi: ktbs.gtb.gov.tr  (Kuyum Ticareti Bilgi Sistemi)
 
 
Detaylı Bilgi İçin:
Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü:  0342 220 97 00    (gaziantep.ticaret.gov.tr)