Kurban Bayramı Öncesi Gaziantep'te Marketler ve Sebze Halinde Fiyat Denetimi

14 Haziran 2024

Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğünce Marketler Ve Sebze Hallerine Yönelik Denetim Gerçekleştirildi.

        Ticaret Bakanlığının talimatı ile Gaziantep Ticaret İl Müdürü İsmail İNCESOY başkanlığında il müdürlüğü denetim ekipleri ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri ile üreticiden tüketiciye tedarik kanallarının takip edilmesi, kayıt dışı işlemlerin tespiti ve tarımsal ürün piyasalarında gerçekleşen aşırı fiyat artışının önüne geçmek, çeşitli ürün ve ürün gruplarında arz-talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarının tespiti amacıyla saha denetimlerine hız verildi.

        Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket edenleri tespit etmek amacıyla başta marketler, pazar yerleri ve haller  olmak üzere  bir çok denetim gerçekleştirdi.
        Denetim kapsamında, denetmenlerce müstahsil makbuzları, giriş çıkış belgeleri ve faturalar incelendi. Ürünlerin hale giriş ve çıkış fiyatları arasında fahişlik olup olmadığı değerlendirildi.

        Gaziantep Ticaret İl Müdürü İsmail İNCESOY, üreticiyi ve tüketiciyi korumak ve haksız rekabeti engellemek amacıyla yürütülen denetim faaliyetlerinin bundan sonraki süreçte de aralıksız olarak devam edeceğini belirtti.
Bu kapsamda, Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri koordinasyonunda gerçekleştirilen denetimlerde sebze ve meyve ürün fiyatları mercek altına alındı.